PASSIVE HOUSE BOOTCAMP

PASSIVE HOUSE BOOTCAMP este un eveniment dedicat educării și informării în sfera construcțiilor eficiente din punct de vedere energetic, având ca focus tema caselor pasive. Acesta se adresează în special studenților și profesioniștilor din domeniul arhitecturii, construcțiilor și instalațiilor.

Evenimentul va avea loc în 15 – 16 martie 2019 și va cuprinde o serie de conferințe și vizite tehnice care vor dezbate soluții la o niște întrebări cheie:

Ce înseamnă performanță energetică?
Ce reprezintă standardul de casă pasivă?
Ce standarde trebuie să îndeplinească materialele de construcții?
Care sunt punctele critice în desfășurarea șantierului?
Cum se realizează un detaliu de racord termic corect?

PASSIVE HOUSE BOOTCAMP debutează vineri 15 martie, la Sala Polivalentă a Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara cu o serie de conferințe susținute de profesioniști cu cunoștinte ample în domeniul construcțiilor cu performanțe energetice ridicate: arh. Georg W. Reinberg, arh. Dan Stoian, arh. Norana Petre, ing. Iosif Boroș și arh. Szabolcs Varga împreună cu un promotor al tehnologiilor verzi, ing. Claudiu Suma. A doua parte a zilei de 15 martie și ziua următoare, 16 martie, sunt dedicate atât pentru vizitarea șantierului Centrului Reformat Timișoara, cât și a unor construcții finalizate: Casa Pasivă Dumbrăvița și noua clădire a Liceului Teoretic Arany Janos din Salonta, jud. Bihor. Vizitele tehnice vor fi ghidate de către arhitectul Dan Stoian și inginerul Iosif Boroș, care au participat la proiectarea și punerea în operă a acestor edificii.

Participarea la eventiment este gratuită, dar este necesară înscrierea, în limita locurilor disponibile, prin completarea unui formular până în data de 11 martie. Ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii, iar confirmarea se va primi pe e-mail.
Formular înscirere: https://goo.gl/forms/tiAwIea8LCeiqINi1

Pentru vizita Liceului Teoretic Arany Janos din Salonta, organizatorii oferă transportul pentru un număr limiat de persoane. Participanții pot alege să își organizeze transportul la Salonta și pe cont propriu.
PASSIVE HOUSE BOOTCAMP este un eveniment organizat de Asociația Casa Pasivă, în parteneriat cu SDAC Studio și Quality Monitoring PM realizat prin sprijinul acordat de Civitronic.

Informații suplimentare: bootcamp@sdac.ro

PROGRAM

Vineri, 15 Martie 2019

09:30-11:20
Conferințe || Claudiu Suma. Georg W. Reinberg. Iosif Boroș

12:00-13:50
Conferințe || Norana Petre. Varga Szabolcs. Stoian Dan

15:30-18:00
Vizită șantier || Centru Reformat

Sâmbătă, 16 Martie 2019

09:00-10:00
Vizită tehnică || Casa Pasivă Dumbrăvița

13:30-15:30
Vizită tehnică || Liceul Teoretic Arany Janos Salonta